your market | your advertiser | your academy | your jobs moldova | public euroconsulting | piticot
Oferte Active: 0 posturi | 364 Articole
Vreau un cont YourJobs: Candidat nou Companie noua  
YouJobs
Cauta candidati
Articole
Prev
YourJobs 13 Trucuri pentru a atrage clienti noi 2017-01-15
Articol scris de Octavian Baltac - trainer Extreme Training

Mai jos trec in revista cateva trucuri, mai precis 13, care va ajute sa ajungeti mai ușor la inima unui potential client/ partener pe care l-am denumit generic P. in exemplele prezentate.
Trucurile acestea va pot aduce, in ani de munca, vanzari de 3-4-5 sau 6 zerouri.
Hai sa le parcurgem impreuna!

1. Nu vinde ! Nu-ti propune sa vinzi.
 Scopul mare este sa-l cunoști pe client și sa vezi daca el ar putea avea nevoie de tine și daca tu ai nevoie de el. Ca sa se-ntample asta bine, scoate-ti din cap ca-i vei vinde ceva. Nu-i vinzi nimic!

2. Vorbește putin! Vanzatorii buni nu-ti fac capul mare. Dimpotriva. Pun intrebari și tac un timp de cel putin trei ori mai mic decat timpul alocat vorbirii. in timpul tacerii, ideal ar fi sa asculte.

3. imbracaminte. imbraca-te colorat sau folosește macar un accesoriu colorat. O eșarfa pentru domni, niște pantaloni deosebiti pentru doamne. Nu trebuie sa fii un papagal (in ambele sensuri). Trebuie sa le sari in ochi consultantilor tai . Nu uita ca nu sunt cumparatori inca.

4. Fa cadouri! Fa-le un cadou. Oamenilor nu le place sa ramana indatorati. Fii inventiv. Leaga-te de data din calendar, de anotimp, de gusturile celui care primește. Un pix, o agenda, o floare, o ilustrata, o carte. Ceva care are un cost mic pentru tine, dar care poate avea o valoare mare pentru viitorul tau partener.

5. Cumpara! Fii pregatit sa cumperi! Un sfat, o prezentare, poate chiar un produs, serviciu. Ai venit la cumparaturi, nu la vanzari. Cand mergi la piata, iti faci lista? Tu sau sotia, mama sau iubita? Daca nu, incepe s-o faci și mergi cu lista de cumparaturi și la P. O sa fii uimit ce repede se va deschide el. Te va privi altfel și te va dori.

6. Ofera clienti! Daca ti se pare ca nu poti cumpara prea multe , du-te cu niște clienti. La figurat, pe hartie. Sau daca joci in liga mare, chiar pe viu. Trebuie sa existe in cercul tau de prieteni și cunoștinte, și persoane interesate de serviciile lui P. Arata-i ca-i poti aduce bani și-i poti crește afacerea. Cum crezi ca te va privi in continuare?

7. Noteaza! Noteaza-ti tot ce spune P. Mai mult, cere-i permisiunea asta inainte. Va fi copleșit. Ne place sa vorbim despre noi, despre afacerea noastra, despre ceea ce ne place. I se va umple inima de caldura cand te va vedea cum iti notezi sarguincios fiecare idee pe care o emite.

8.  Pregatirea. Pregatirea este cea mai importanta parte a vanzarii. Cea mai elaborata. Poate dura mai mult de 90% din timpul total atribuit unei vanzari. Ce inseamna asta?
Trebuie sa alocam, inainte de prima intalnire, un timp de minim 2-3 ore pentru a ne pregati cum se cuvine astfel incat vanzarea propriu-zisa ( inchiderea) sa se faca in cateva minute. Lupul de pe Wall Street, Jordan Belfort, spunea lucrul acesta in cadrul conferintei de la București.

9. Lipsa spontaneitatii. Nu fi spontan! Regula aceasta vine la pachet și ca o consecinta fireasca a regulii precedente. Nu te baza prea mult pe spontaneitate pentru ca poate sa-ti joace feste. Urate chiar! Nu poti fi spontan daca nu ești pregatit. Nu-ti vin ideile potrivite daca nu ai citit/ experimentat/ studiat/ etc. tu insuti chestiunea in cauza!
Isaac Newton nu a avut nicio idee spontana cand i-a cazut marul pe cap. Mere cazusera și se izbisera de capul semenilor noștri milioane de ani  (deocamdata am ajuns la trei miliaone) și totuși niciunul dintre ei nu a elaborat teoria gravitatiei. Sau poate ca nu am aflat noi inca de asta!

10. Increderea. Ai incredere. Fara incredere n-ai nicio șansa. incredere in tine in primul rand. Și regula aceasta vine la pachet cu regula 8. Nu poate exista fara ea. Proiecteaza aceasta incredere lui P. Va deveni vizibila și o vei vedea și tu imprimata pe chipul lui P și asta nu va face decat sa-ti mareasca și mai mult increderea ta care va alimenta increderea lui P și, inevitabil, veti  deveni Parteneri.

11. Obiectivul. Obiectiv aveai cand ai ajuns la P.? Daca nu, te-ai pregatit pentru eșec sau nu te-ai pregatit pentru succes. Nu ai cum sa ajungi la un prospect fara a ști ce faci la el. Exact ce vrei sa faci.
Ex : Activezi pe zona Horeca, vinzi vinuri de import, iar P-ul tau este o carciuma din zona centrala. Vrei sa afli la prima vizita (40 de minute) care este bugetul lui de achizitii pe vinuri, ce tipuri de vinuri folosește (albe, rotii, roze, liniștite sau neliniștite , de masa, marca proprie, premium, de import sau nu), cu cine lucreaza și care ar fi conditiile de lucru. Pare SMART ?

12. Parerea ta. Parerea ta nu conteaza. Chiar deloc! Nimeni nu este interesat sa o auda, așa ca nu te chinui s-o impartașești. Formulari mai bune ar fi: opinia specialiștilor noștri, opinia companiei noastre etc. Oricum acea opinie trebuie strict legata de ceea ce spune clientul. „Legat de chestiunea pe care ati ridicat-o, opinia specialiștilor in aceasta industrie (nominalizarea lor) este ca...

13. Pașii urmatori. inainte sa pleci, stabilește cu P. ce aveti de facut fiecare. Da-i o tema. Oamenii mari, spre deosebire de cei mici, adora sa primeasca teme! Pune-l sa-și scoata niște vanzari, sa stabileasca tipul lui de client (al companiei lui și/ sau al clientilor companiei lui), sa se pregateasca cu niște exemple. Și tu iti vei da teme: pregatire lista de pret, oferta speciala, mostre etc. Modul in care va veti pregati urmatoarea vizita va dicta asupra relatiei voastre ulterioare. Fa o pregatire astfel incat sa te poti bucura de P. și peste un sfert de veac.

Aceste 13 trucuri le practic și eu frecvent cu o parte dintre prospectii mei. De multe ori ele functioneaza. Nu va amagiti insa ca, indiferent de tipul clientului, toate vor functiona intotdeauna. Trebuie sa le jucati foarte bine și e musai  sa va fie extrem de familiare pentru a putea fi veridici. Important e sa EXERSAtI!

Articol scris de Octavian Baltac - trainer Extreme Training


Trimite unui prieten:
Prev
Parteneri

Partener YourJobs.ro

Partener YourJobs.ro

Partener YourJobs.ro

Partener YourJobs.ro

Partener YourJobs.ro

Partener YourJobs.ro

Partener YourJobs.ro

Sustinem: Trainnig | Brasov | Vinde/Cumpara orice | Totalcommander.ro | YourAdvertiser | Blog Cariere
Public Euroconsulting | locuri de munca | Libraria Eminescu | Perfect Target Company | Slabire | Alina Blaga
Iulia Vesa | YourMarket | Blog E-commerce | Piticot | Felicitari | Horoscop | firme, produse, oferte
Curs valutar | StiriMatinale | Ora7 | pariuri sportive | Manichiura
  
Powered by  MyPagerank.Net
[acordul de confidentialitate] [termeni de utilizare ai site-ului] [nota de informare] [publicitate] created by Stevenson ltd. Stevenson